Exakta komponenter & Tool Design Inc

Exakta komponenter och verktygskonstruktion, Inc USA

Jag har inte hittat en del men att OneCNC inte kunde hantera ... Harry Benedikt

Jag började konsulttjänster för ett ortopediskt företag, och i sin tur köpte en butik med några CNC-maskiner. Anläggningen var med en annan CAD / CAM-system på den tiden, så jag lärde mig programmet för att ta hand om jobb som behövde göras. Vi stängde affären på denna butik i slutet av 2000, och verkligen fick saker som händer i januari 2001.

precise_components_1

Jag hade kört CNC-maskiner under en lång tid, men hade aldrig programmerat tidigare. Det var ett jobb som jag minns särskilt att det var en komplex 3D del med flera konturer, och den nuvarande CAD / CAM-system på plats kunde bara ta mig så långt, som inte var ens nära där jag behövde vara för att göra detta delen.

Före att ta på jobbet, hade en av OneCNC representanter kallade att berätta om sina program. När jag visste att min nuvarande systemet inte skulle kunna programmera denna del, beslöt jag att ge OneCNC ett samtal tillbaka. När jag talade med deras tekniska support, skickade över filen, var svaret "" Åh det här är inget problem ".

Detta var tillbaka när OneCNC hade sin 2000-serie-systemet, deras första version. Stödet representant och jag programmerat en del tillsammans, stannade vi i telefon för ett par timmar och han gick mig igenom hur man gör en sida av det i OneCNC, gjorde jag den andra, och den del som blev bra ... och det var verkligen början. Att bli av med den andra CAD / CAM-system och byta till OneCNC verkligen tog mig bort från att vara en liten tid, mamma och pop jobbet butik, det bokstavligen var vändpunkten. När vi gjorde investeringen i OneCNC, det verkligen sätta mig i ligan med de stora spelarna. När jag jobbade med ortopedi företaget, hade jag erfarenhet av Unigraphics och jag blev ganska förvånad över hur nära det $ 3500,00 paket, på den tiden, fick mig att UG som var nära till $ 50,000.00 för allt vi behövde. Ärligt talat, hade det inte allt UG haft i form av några high end modellering och blå utskriftsmöjligheterna, men jag behövde inte det. Jag är inte en blå tryckeri, jag är en mekanisk verkstad. OneCNC gjorde allt jag behövde det för att göra väldigt snyggt och väldigt exakt.

Majoriteten av mina kunder är ortopediska företag, universitet medicin och Dentistry av New Jersey Ortopedi och Dental avdelningar. Just nu gör vi en hel del delar med komplexa konturer dvs knän, höfter, mussla formar skal, prime fixturer skal för höfter, etc.

precise_components_2

Fram till förra året hade vi varit en prototyp shop-inte mycket hög produktion. En av våra nya kunder hade många höga mängd arbetstillfällen. OneCNC har verkligen hjälpt i övergången från prototyper till stor mängd jobb. Jag har inte hittat en del men att OneCNC inte kunde hantera när det gäller design och verktyg väg generation.

Till exempel hade jag en del som krävs handarbete, vilket jag inte gör här på min anläggning, det var en bra IGES fil som jag hade inga problem med inom OneCNC.

Jag skickade över filen till en EDM butik som använder MasterCAM, och de kunde inte ens öppna den, jag var tvungen att skicka dem blå utskrifter. Och här har jag fått och programmerat många av denna kunds filer med OneCNC utan problem.

I allt, är den ursprungliga lilla butiken kör nu 4 Haas Mills, 1 Kitamura, 2 Milltronics, och 5 manuella maskiner, med nya maskiner på beställning. Jag har uppgraderat till varje OneCNC version som har släppts, och nyligen lagt till nya XR2 4th Axelmodul till min XR2 Mill Expert systemet. Under fem års ägande och användning, har låt OneCNC mig aldrig ner.

Harry Benedikt
Exakta komponenter och verktygskonstruktion, Inc.
201 Charles Street
Hackensack, NJ 07601
Shop 201) 342-9556
Fax: (201) 342-6568