Hargett Precision Products & HPP Simulation

Hargett Precision Products och HPP Simulation ägare Mark Hargett har alltid älskat designa och bygga saker. År 2006 efter att ha ökat trött på företagens politik, där han arbetade Mark beslutat att köpa en CNC. Mark säger: ”Jag började ett projekt för att återställa en tidig Porsche 911 och visste att jag inte skulle kunna bygga delar jag ville för det med en bågfil eller hammare, som är anledningen till att jag köpte en ny Hurco CNC Mill och satte den i mitt garage.”efter att ha lärt sin Hurco visste han att det var dags att köpa CAM-programvara och efter att ha utvärderat många olika system, Mark beslutat OneCNC var det bästa valet för sin nya affärer. ”Som ny i CNC, insåg jag att jag behövde ett CAM-program för att hjälpa mig använda min CNC från CAD till bearbetning. Jag kan inte tänka mig ett CAM-program jag inte bedöma, jag kom över OneCNC och det intuitiva gränssnittet, enkelhet och förmåga var häftigt ur en ny slutanvändare, ingenting jämfört med det. Köpa OneCNC tillät mig att få mer bekväm och effektiv med tillverkningsprocessen gör att vi kan växa till ett framgångsrikt företag och köpa ytterligare CNC utrustning med flera axel kapacitet.”

Specialiserat sig på äldre och högpresterande Porschar, Mark skapat en framgångsrik linje av reglage och pedaler för 911, Indy och off road racing. Framgången för Hargett Precision tillåts Mark att expandera till ett annat område som är att utforma och byggkomponenter för avancerade racebil simulatorer (HPP Simulation). Bearbetas av 6061T6 aluminium, dessa hydrauliska pedalsystem utformade för Sim Racing. Sim racing har blivit något av ett världsomspännande fenomen, men branschen saknade simulatorer som replik den sanna känslan av ras bil pedaler. ”Vi maskin och tillverkare nästan allt på hela uppsättningen, så vi använder OneCNC en hel del i produktionen av dem.”

”Jag tycker om att vara kreativ och designa mina egna produkter på mitt eget sätt, och jag tycker att folk vill att mina produkter, jag gillar att jag inte kan göra dessa produkter tillräckligt snabbt. Framtiden för Hargett Precision Products och HPP Simulation kommer att se ytterligare effektivisering, nya delen design och produktion, och en hel del tillväxt.”

Hargett Precision Products / HPP Simulation

Vista, Kalifornien

www.hargettprecision.com | www.hppsimulation.com