OneCNCXR7 Version Release 51.51

OneCNCXR7 Version Release 51.51 är nu släppt och tillgänglig i OneCNC Update Server.

Denna release är en mindre release, men en viktig release för OneCNCXR7 tyska språkanvändare.

Den här versionen korrigerar problem i verktygsbiblioteken Mill och Lathe när man använder kommatecken istället för decimaler.

Tyska användare använder kommatecken istället för decimaler som anger data för storlekar.

Det fanns en uppdatering till språken på många språk för att återspegla tillägget av funktionalitet och några korrigeringar av orden.

Läs mer ...

OneCNCXR7 Update 51.49

OneCNC har släppt OneCNCXR7 Update 51.49

Denna uppdatering är för Mill och Lathe Versions, men alla versioner ska uppdateras.

OneCNCXR7 Mill och Lathe versioner

Stort arbete har slutförts för att sortera verktygen i filbiblioteken Mill och Lathe.

Verktygslistorna kan sorteras efter kolumner och efter sortering blir de sorterade för nästa gång du kommer åt biblioteket.

Sorteringen är olika för alla olika verktygslistor.

Till exempel sorteringen för borrar är en annan lista och olika sortering för ändfabriker som ett exempel.

När du redigerar verktygen i NC Manager listas de nu korrekt och synkroniseras samma som NC Manager i verktygsbytesdialogrutan

Många ändringar gjordes i tumversionen av verktygssortering så att den nu fungerar som det metriska biblioteket.

Detta är nu tillgängligt från OneCNC Update-servern.

Läs mer ...

OneCNCXR7 Update 51.46

OneCNCXR7 Update 51.46 släpps nu

Denna utgåva är en viktig uppdatering till OneCNCXR7 som innehåller många funktioner samt ändringar för att hjälpa och förbättra användarupplevelsen.

Den här versionen innehåller uppdateringar för följande:

1. Detta ändrar alla OneCNCXR7-användare till det nya verktygsformatet för Mill and Lathe Versions

Filhanteraren är nu stor, vilket gör att redigering och visning av verktygsdata lättare kan ses.

Delning av filer mellan användare är nu ganska enkelt på grund av det nya formatet.

Användare kan nu importera och exportera OneCNC-verktygsfiler för att dela mellan användare.

OneCNCXR7 har nu ett standardfilformat som * .xml och den enda filen är för OneCNC-material, verktyg, hållare och favoriter allt i en fil.

Exportexportförmågan gäller endast för OneCNC-användarfiler och innehåller inte import av verktygshanteringsfiler från verktygsleverantörer

Det nya filformatet gör det enklare att skapa OneCNC-verktygsfiler inom OneCNC och att dela filerna med andra OneCNC-användare.

2. OneCNCXR7 har nu 4 storlekar av GUI-ikoner

3. OneCNCXR7 har nu uppdaterat Dark Shadow-temformat.

4. OneCNCXR7 passar nu bärbara datorer med skärmstorlek för liten för att passa alla OneCNC-ikoner.

5. OneCNCXR7 Mill och Lathe kan nu synkronisera avfallsbehållaren med Wrap CAM-funktionen

6. OneCNCXR7 51.45 innehåller alla senaste språkuppdateringar.

7. Mill mot inställningen för hissar i spiralformverktygsbanan tillsattes

8. Arbetsbladet har nu den publicerade versionen av OneCNC

9. Många anpassningar gjordes till Unicode i verktygsfilen för att bättre hantera japanskt teckensnitt.

1. OneCNCXR7 Har ett nytt mall- och svarvverktygsfilsystem

Installera den här uppdateringen för Fräsning och Turning Versioner ändrar fullständigt verktygsfilsystemet

Här visar vi verktygsfilen för svarv-versionen

tool_file

När du har uppdaterat till den här OneCNCXR7 Version 51.47 kommer filerna inte att vara bakåtkompatibla med tidigare versioner.

OneCNCXR7 New Tool File System Mill Series

Denna uppdatering har det nya XML-stilsystemet för Mill Series för att göra det mycket lättare för användare att dela filer.
OneCNC hade tidigare 4 separata bin-filer för Mill-versionerna, som nu har ersatts av en * .xml-fil.
Den ena filen innehåller nu material, innehavare, verktygsfil, favoriter och historia allt i en fil.

OneCNCXR7 Nytt verktygsfilsystem Lathe Series

Detta kompletterar det nya XML-stilsystemet för Lathe Series för att göra det mycket enklare för användare att dela filer.
OneCNC hade tidigare 4 separata binfiler som nu har ersatts av en xml-fil.
Den ena filen innehåller nu material, innehavare, verktygsfil, favoriter och historia.

Nytt verktygsfilsystem mer detaljerat

Det nya verktygsfilsystemet nu i OneCNCXR7 är den nya industristandarden för den här typen av fil.

Verktygsfilen har nu mer grafik inklusive verktygsikoner för att hjälpa till med val av verktyg.
Att vara en XML-fil möjliggör öppnandet av filen i andra applikationer, t.ex. Notepad och XML-stilredigerare som är fritt tillgängliga på internet.

OneCNC rekommenderar INTE att redigera filerna utanför OneCNC-metoden för redigering av filerna eftersom funktionaliteten nu bara är så bra för redigering i programvaran.
Det är nu enkelt att klona (kopiera) enskilda verktyg eller till och med flera verktyg, inklusive alla sina kolumner med data som ett exempel.

Filer kan importeras, exporteras, slås samman och redigeras med bekväm Windows-funktionalitet. Men redigering i annan programvara rekommenderas inte, varför innehållet innehåller många väldigt viktiga värden i ett format som CAM bygger på för korrekt beräkning av verktygsbanorna. OneCNC satsade mycket tid och ansträngning på att göra det mycket enkelt att skapa dubbletter och korrigera och formatera filerna korrekt i rätt metod. Vi tror på att redigera filer som är externa för OneCNC utan att vara mycket noggranna och korrekt kontroll är inte en bra idé plus vi tror att de tillgängliga redigeringsfunktionerna överträffar de som vi har tittat på som är tillgängliga som tredje part redaktörer.

Det kan också finnas ytterligare komplikationer inom filformateringen av multi byte och / eller Unicode typsnitt på grund av de olika språk som innehåller olika teckensnitt. När filerna redigeras och skapas i OneCNC hanteras denna korrekta formatering för användaren.

Att dela filer som alla användare måste göra är att dela en XML-fil och som innehåller all relevant information som krävs.

Denna information tillhandahålls av intresse för minimalt stöd med det nya filformatet. Att vara ett standard XML-format är det självklart möjligt med stor försiktighet att redigera och skapa filer i 3: e applikationer, men vi anser att detta skulle vara ett bakåtriktat steg i förmågan inte vara så bra som vad OneCNC nu tillhandahåller och skulle innefatta den bestämda möjligheten av fel.

Se till att du förstår de utmärkta sökfunktionerna som nu finns i det nya filsystemet vilket gör det mycket lättare för användarna att hitta sina verktyg. Du kommer att märka att klickning på kolumnrubriken möjliggör sortering av var och en av kolumnerna samt av manen och storlekarna.

På grund av detta är en stor förändring viktigt att veta att när OneCNCXR7-filer sparas i det här nya formatet kan de inte öppnas i tidigare OneCNCXR7-versioner så att de inte kommer bakåtkompatibla. Om användare vill dela filer de andra användarna skulle de också behöva ha den senaste versionen. Detta skulle också innebära att en användare skickar en fil för att stödja en gång den sparas i det nya formatet. Användaren skulle också behöva ha den senaste uppdateringen för att läsa filen när den skickas tillbaka till dem.

2. OneCNCXR7 Nu har nya ikoner och nya större storlekar som passar 4K-skärmar

Vi har nu slutfört uppdateringen av alla ikoner i de fyra storlekarna inklusive teman och dessa ingår alla nu i den här versionen.

De nya ikonuppsättningarna är mer märkbara i mörkskuggtemat men alla teman har uppdaterade ikoner.

OneCNCXR7 har nya ikonstorlekar för att stödja 4K-skärmar

Uppdaterade GUI-ikoner innehåller nu 4 storlekar

icon size

De största ikonerna är för 4K-stilens högupplösta skärmar.

Om användarna skulle ställa in denna storlek för den genomsnittliga skärmen skulle de vara för stora och normalt inte alla synliga på skärmen.

Vid användning på stora 4K-skärmar finns det några inställningar som är viktiga.

Detta varierar något med Windows OS men här förklarar vi för Windows 10

Det är viktigt att inte försöka justera teckensnittstorlekar i Windows eftersom de borde lämnas vid standard standardstorlek.

Skalningen vi finner bör vara inställd på 150% eller 200% beroende på din bildskärmsstorlek.

Detta kommer också att skala dina teckensnitt större än att försöka använda större teckensnitt som inte skulle vara kompatibla.

Välj sedan någon av de 2 största ikonerna som finns tillgängliga i OneCNCXR7, som visas i dialogrutan ovanstående egenskaper.

3. OneCNCXR7 DARK Shadow Theme Enhanced

På grund av den populära användarförfrågan har OneCNCXR7 Dark Shadow Theme förbättrats med många nya ikoner för att bättre komplimera det här temat.

dark theme

4. OneCNCXR7 passar nu också den andra extrema skärmstorleken för för liten för att passa alla OneCNC-ikoner.

Vissa låga bärbara datorer har inte minsta höjd för att se alla ikoner utan att docka kommandostyraren utan att behöva docka.

OneCNC stöder nu kommandostyraren att minska storleken genom att skapa ikonerna i rader så att de vertikalt tar upp mindre utrymme.

Den här grafiska nästa visar kommandostyraren i en mindre storlek som passar dessa bärbara datorer.

7sml

5. OneCNCXR7 Mill och Lathe versionerna har nu Synkroniserad förmåga för Unwrap Cylinder to Wrap CAM funktionen

Detta innebär att om du använder en omslagscylinder och vill skapa ett omslagskampanjprogram, kan det enkelt synkroniseras så att positionerna replikerar var de är skyldiga att vara.

Mill och Lathe Unwrap Cylinder funktion

Denna funktion kräver att modellen eller ytan ligger på X-axelns nolllinje som cylinderns mittlinje.

Modellens söms- eller ledningsledning är inte viktig, eftersom det tidigare var att OneCNC nu automatiskt skapar foglinjen vid XY-planet och avvecklar den från den punkten.

Oplastningsnätet läser nu från den nuvarande postinställningen för 4-axeln i posten och visas därefter.

För att synkroniseras ska posten sättas till 0 till 360 för 4 axeln.

Maskintillverkningsvalsen är synkroniserad för att passa fräsmaskinens vertikala Z eller 12-position.

Den vridbara vridmomentet för synkronisering är synkroniserad för att passa nollvinkeln vid klockan 3

Wrap CAM-funktionen

Rutnätet som skapas när du anger diametern och längden i dialogrutan för wrap-funktionen läser nu från det aktuella inlägget och visar nätet i enlighet med detta

Om du använder Wrap CAM-funktionen tillsammans med funktionen Unwrap Cylinder ska inlägget ställas in på 0 till 360, så nätet synkroniseras sedan med funktionen för oupplösning av cylindern.

Detta kompletterar nu den uppdaterade funktionen för både Unwrap Cylinder och Wrap CAM-bearbetningsfunktionen och ger nu synkronisering av delen.

Uppdaterad Lathe Series Wrap Functionality

unwrap

Denna utgåva har också en stor förändring i svarv-versionen för omslagsfunktionen.

Nollställningen för graderna för omslaget är klockan 3 samma som vridverktygsställningarna.

Simuleringen och förhandsvisningen synkroniseras nu nu med svängfunktionerna.

Användare har nu möjlighet att synkronisera ompappningsfunktionen med wrap-bearbetningsfunktionen.

Som ett exempel rullar omlindningscylinderfunktionen ut och appliceras med hjälp av läget 0 till 360 grader.

Lathe Wrap-funktionaliteten synkroniserar nu de olika CAM-funktioner som C-axel, Y-axel och Wrap tillsammans med Cylinder Unwrap-funktionen.

Särskild försiktighet måste tas med postinställningarna. Nu eftersom det är möjligt att vända omriktningen av omslaget genom att vända på 4: e axelns inställning i posten bör det inte ändras eftersom det då skulle vara möjligt att skapa omslagsfunktionen i speglad form.

Normalt är 4 axlarna inställda till -180 till 180

För att synkronisera inlägget till funktionen för upplösning av cylindern måste du ställa in den till 0 till 360 enligt denna bild.

wrap_post

Uppdaterad Mill Series Wrap Functionality

Mill Wrap-funktionaliteten synkroniserar nu de olika CAM-funktionerna som 4 axel 5 axlar och Wrap tillsammans med Cylinder Unwrap-funktionen.

lathe 0 360

Särskild försiktighet måste tas med postinställningarna. Nu eftersom det är möjligt att vända riktningen genom att vända på den 4: e axelns inställning i posten bör detta inte ändras, eftersom det då skulle vara möjligt att skapa omslagsfunktionen i speglad form. Särskild försiktighet måste vidtas för att kontrollera eventuella ändringar.

reverse 4 axis

När inlägget är inställt på standard vid -180 till 180 skulle det nya nätverket se ut så här.

wrap_grid_2

När det är inställt på 0 till 360 skulle nätet se ut så här.

new_grid

Det här är den bästa inställningen för att synkronisera en del som har blivit oöppnad med hjälp av funktionen Cylindra.

Den här uppdateringen är tillgänglig från OneCNC-uppdateringsservern.